De rechtbank van Amsterdam heeft tot zes jaar cel opgelegd voor de smokkel van een grote partij cocaïne met een davidsster stempel erop. Het gaat om een partij van om en nabij de 22 miljoen euro.

De verdachten zijn een 49-jarige Colombiaan uit de havenstad Santa Marta en een 39-jarige man uit Rhoon. De Colombiaan heeft van begin tot eind zijn mond gehouden tijdens het verhoor door de politie. De andere verdachte is na de onderschepping van de partij cocaïne gevlucht en is sindsdien nergens meer gezien. De man is spoorloos verdwenen. Zijn bedrijf stond als geadresseerde op de ladingpapieren.

De drugs, in totaal 454 kilo cocaïne, zijn in april 2016 aangetroffen op de bodem van de container tijdens een controle in de haven van Rotterdam. De drugspakketten uit Colombia waren voorzien van een davidsster. De Colombiaan stond zowel in Nederland als in Colombia in contact met medeverdachten. In versluierde taal sprak hij over ‘meisjes’, waarmee hij de blokken cocaïne bedoelde.

De Colombiaan moet 4 jaar de gevangenis in voor zijn betrokkenheid bij de grootschalige drugssmokkel. De verdachte uit Rhoon heeft 6 jaar cel opgelegd gekregen voor zijn rol bij de cocaïnetransport.