Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Tot 7 jaar cel voor corrupte douaniers Schiphol inzake doorlaten cocaïne uit Chili

De rechtbank in Haarlem heeft donderdag twee douaniers veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 7 en 3,5 jaar voor het doorlaten van cocaïne. De drugs waren afkomstig uit Zuid-Amerika en kwamen via Schiphol het land binnen.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 8 en 7 jaar cel geëist tegen de twee verdachten. Een 34-jarige vrouw uit Haarlem en 50-jarige man uit Purmerend zorgden ervoor dat ze samen stonden ingeroosterd bij een specifiek postbedrijf.

In oktober 2015 lieten ze een partij van 8 kilo cocaïne door toen ze beide aan het werk waren. De drugs zaten verstopt in 96 flessen met olijfolie. Bij de drugssmokkel waren ook twee andere personen betrokken. Zij kregen 6 en 7 jaar opgelegd voor hun rol.

De verdachten liepen destijds tegen de lamp om de de marechaussee al een onderzoek naar ze was gestart en hun telefoons aftapten en afluisterapparatuur hadden geplaatst in de auto van één van de verdachten. Zo wisten de autoriteiten precies wanneer het pakket zou arriveren en voor wie het bestemd was.