Tot 7,5 jaar cel geëist voor fatale ontvoering man die dood werd gevonden in Gooimeer

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot 7,5 jaar gevangenisstraf geëist voor een fatale ontvoering.

De verdachten zijn zes mannen en een vrouw die in 2016 betrokken zouden zijn geweest bij de ontvoering van Jdesse Boerenveen. De vrouw vertelde op de eerste zittingsdagen dat ze Boerenveen 4000 euro had gegeven om een auto voor haar te regelen. Toen hij verdween met het geld en niets meer van zich liet horen en ze via een kennis hoorde dat hij bij een garagebedrijf was, is ze woedend verhaal gaan halen.

Vanuit de garage probeerde het slachtoffer geld te regelen en belde meerdere contacten. Terwijl hij het geld aan het regelen was kwamen andere mannen de zaak binnen vanwege een schuld van 7000 euro. De tweede groep nam Boerenveen in een auto mee naar Almere. Daarna verdween hij spoorloos.

Het lichaam van Jdesse Boerenveen werd op 22 december 2016 in het Gooimeer bij Almere uit het water gehaald. ‘Het slachtoffer werd op een koude winterse dag, na zonsondergang, naar een afgelegen strandje gebracht. Als dat op zich al niet voldoende is voor het veroorzaken van doodsangsten, dan was dat zeker wel het geval toen hij ook nog werd mishandeld en met een vuurwapen bedreigd.’ Aldus het OM. De rechtbank doet op 12 september uitspraak in deze zaak.