Tot 8 jaar cel geëist voor transport van 2352 kilo cocaïne

Vrijdag 8 maart heeft het OM celstraffen tot 8 jaar geëist voor de smokkel van een partij cocaïne van 2352 kilo’s. Het transport is op de haven van Antwerpen onderschept en gevolgd door de politie naar de uiteindelijke bestemming in een loods in Emmeloord. De coke was verstopt tussen een lading cacaobonen uit Ecuador. De drugs vertegenwoordigen een waarde van om en nabij de € 70.000.000.

De hoofdverdachte, een man uit Luttelgeest, moet als het aan het OM ligt 8 jaar de cel in. Hij zou de loods in Emmeloord hebben gehuurd waar de drugs naar toe moesten. Ook had hij, volgens het OM, verschillende ontmoetingen gehad waar werd gesproken over het transport. Daarnaast voerde hij telefoongesprekken die zouden verwijzen naar de lading.

Tegen vijf andere verdachten is 36 maanden cel geëist. Het bewijs tegen deze verdachten is minder sterk dan tegen de man uit Luttelgeest. In het dossier is geen bewijs te vinden dat de vijf cocaïne zouden hebben gesmokkeld, maar ze zouden wel hebben meegedaan aan de voorbereiding van het transport.