© Politie

Tot 8 jaar cel voor brute overval waarbij juwelier in Katwijk met hamer werd toegetakeld

De rechtbank heeft tot 8 jaar gevangenisstraf opgelegd voor een brute overval met een hamer op een juwelier in Katwijk.

Op 20 november 2020 werd de juwelier overvallen door twee mannen. Eén van de daders arriveerde op de scooter en de ander kwam te voet naar de deur. Ze werden binnengelaten en al snel werd duidelijk dat het ging om een overval. De eigenaar probeerde de overvallers naar buiten te werken waarop er een gevecht ontstond. Hierbij werd de juwelier met een hamer en een vuurwapen geslagen. Hij liep een schedelbreuk en een beenbreuk op, een hersenschudding en verschillende andere verwondingen.

De overvallers liepen meerdere keren naar binnen en weer naar buiten. Omstanders werden buiten op afstand gehouden door een vuurwapen op hen te richten. Eén vrouw kreeg het wapen dicht op haar voorhoofd gericht. Uiteindelijk sprongen de overvallers samen op de scooter en gingen ervandoor met een paar horloges en ringen. De politie kwam na de melding ter plaatse en stelde een onderzoek in naar de brute overval waarbij uiteindelijk drie verdachten zijn aangehouden.

De rechtbank heeft de drie mannen schuldig bevonden en veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen. Twee Amsterdammers van 23 jaar moeten 8 jaar de cel in. Een 28-jarige man, eveneens uit Amsterdam, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar.