© YouTube (foto ter illustratie)

Tot 8 jaar voor professioneel drugslab in zes ingegraven zeecontainers Montfoort

De rechtbank heeft tot 8 jaar gevangenisstraf opgelegd aan verdachten betrokken bij een crystal meth drugslab in zes ingegraven zeecontainers in Montfoort.

Agenten vielen in augustus 2020 het bedrijventerrein binnen voor een doorzoeking. Er werden meerdere containers aangetroffen met een professioneel drugslab. Ter plaatse werd crystal meth geproduceerd. Naast alle productiematerialen lag er ook 4,2 kilo methamfetamine en 96 liter amfetamine olie.

Verder onderzoek naar het lab in Montfoort leidde in februari 2021 naar een loods in Hattem. Daar werd een koeltrailer met een verborgen ruimte en ingebouwde GPS-tracker aangetroffen. Dit voertuig was speciaal geprepareerd voor het transporteren van drugs. In een garagebox in Bovenkarspel vond de politie ook nog chemicaliën en hardware voor de productie van harddrugs. Verder namen agenten een koelbox in beslag met metamfetamine-kristallen en MDMA.

Negen personen zijn uiteindelijk strafrechtelijk vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). Eén daarvan werd voor de inhoudelijke behandeling geliquideerd. Er is volgens de rechtbank geen link tussen de liquidatie en de strafzaak gebleken. De andere verdachten kregen tot 8 jaar cel en boetes van tienduizenden euro’s.