Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tot 9 jaar cel voor kopstukken Haarlemse chapter motorclub Hells Angels

De rechtbank heeft drie kopstukken van de Haarlemse chapter van de Hells Angels veroordeeld tot gevangenisstraffen tot negen jaar.

De 36-jarige president van de chapter, Lysander de R., kreeg een celstraf van negen jaar opgelegd. De 43-jarige Ricardo van der H. en Frank L. (38) hebben respectievelijk zeven en vijf jaar cel gekregen. Dit hebben ze onder meer gekregen voor deelname aan een criminele organisatie.

Volgens de officier van justitie is ‘geweld de rode draad’. ‘Ze hebben als Hells Angels Haarlem het oogmerk misdrijven te plegen en hun territorium, de stad Haarlem, met geweld schoon te houden. Dit is een wereld waarin een beklemmende kilte heerst.’

De drie mannen worden gezien als kopstuk van de Haarlemse chapter tussen 2014 en hun arrestatie in 2017. De advocaat van de verdachten vroeg in een pleidooi van ongeveer 130 pagina’s om vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. De straffen vallen lager uit dan eerder geëist door het Openbaar Ministerie (OM). De veroordeelde kopstukken kunnen nog in hoger beroep gaan.