© crime-nieuws.nl

Tot tien jaar cel geëist voor zeer gewelddadige afpersingen bij incasso’s in Twente

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen van tussen de drie en tien jaar geëist voor zeer gewelddadige afpersingen.

De verdachten zijn vier mannen van 32, 54, 35 en 45 jaar en twee vrouwen van 24 en 23 jaar. Zij worden ervan verdacht dat zij als groep in wisselende samenstellingen bedreigingen en geweld hebben gebruikt om mensen onder druk te zetten om geld te betalen. ‘Mensen werden thuis opgezocht, bedreigd en in elkaar geslagen. Anderen werden naar een plek gelokt, meegenomen naar een ‘werkhuis’ of het bos en daar flink toegetakeld’, aldus de officier van justitie.

De zaak draait om vier slachtoffers die zouden zijn aangepakt door de verdachten. Eén van de slachtoffers kreeg in januari vorig jaar in zijn eigen huis een pistool op zijn hoofd gezet. Ook werd hij met het pistool en een boksbeugel geslagen. Volgens de officier van justitie waren de mannen van 32 en 54 bij deze mishandeling betrokken. Het geweld zou met een telefoon zijn gefilmd.

Verder werden nog drie andere personen op soortgelijke wijze aangevallen en/of bedreigd. Eén van de slachtoffers is door de 23-jarige vrouw gelokt en in een bos mishandeld. Hij is volgens justitie geslagen met een boksbeugel en een knuppel, op zijn hoofd getrapt en in de auto bijna gewurgd met een autogordel. Ook werd het slachtoffer onder water gehouden en is gedreigd zijn vingers af te knippen. Net als bij twee andere slachtoffers zijn foto’s gemaakt. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.