Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

Tot vier jaar cel voor drugssmokkel XTC en cocaïne naar Ibiza én wapenbezit

De rechtbank in Den Bosch heeft celstraffen tot vier jaar opgelegd aan twee Britten en een Amsterdammer inzake drugssmokkel en verboden wapenbezit. De mannen probeerden een hoeveelheid cocaïne en XTC over te smokkel naar Ibiza.

Een 24-jarige Brit werd september vorig jaar gepakt met een flinke hoeveelheid harddrugs toen hij via Eindhoven Airport wilde vliegen naar Ibiza. In zijn koffer bleek hij 2800 gram MDMA en 843 cocaïne te hebben.

Het onderzoek van de marechaussee leidde diezelfde dag nog naar een woning in Amsterdam. Een arrestatieteam deed een inval maar troffen geen personen aan. Wel werden een hoeveelheid pillen en vier vuurwapens gevonden. De 43-jarige eigenaar van de woning meldde zich enkele dagen later vrijwillig bij de politie.

Een derde mogelijke betrokkene werd op straat herkend door een agent in burger en achtervolgd. Omdat de man, een 28-jarige Brit, in het bezit was van twee gevaarlijke vechthonden werd om assistentie verzocht. Kort daarna kon hij zonder problemen worden aangehouden.

De 28-jarige Brit en een 43-jarige Amsterdammer zijn veroordeeld tot vier jaar cel voor verboden wapenbezit en drugssmokkel. De 24-jarige koerier die gepakt werd met de koffer op Eindhoven Airport moet 30 maanden de cel in.