Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

Tot zes jaar cel geëist voor drugslab met miljoenen euro’s aan MDMA pillen en kristallen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot zes jaar cel geëist tegen vier verdachten voor een drugslab met miljoenen euro’s aan MDMA pillen en kristallen. Het lab werd in 2017 aangetroffen in een woning in Eindhoven.

Agenten troffen in juli 2017 130 kilogram MDMA aan met een straatwaarde van circa 4 miljoen euro. De woning was boven tot onder ingericht als XTC-lab. Tegen de 46-jarige huurder van het pand heeft de officier van justitie een gevangenisstraf van zes jaar geëist voor de productie van drugs en bezit van een grote hoeveelheid wapens. In een gehuurde box werden geladen vuurwapens en tassen vol munitie gevonden.

Tegen de twee mannen die in het pand waren werd 4 jaar cel geëist waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar voor de productie van XTC en wapenbezit. De 22-jarige man uit Son en Breugel en een 27-jarige man uit Sprang Capelle verklaarden dat ze toevallig de dag van de inval waren ingehuurd om wat sjouw- en opruimwerk te doen en onkruid weg te halen in de achtertuin.

Tegen de eigenaar van het pand, die naar eigen zeggen van niets wist, is een celstraf van 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk geëist. Hij wordt door het OM verdacht van het faciliteren van drugshandel. De rechter doet binnenkort uitspraak in deze zaak.