Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot zes jaar celstraf geëist in een zaak gericht op georganiseerde bedrijfsmatige hennepteelt- en handel en witwassen. De verdachten werden gepakt na een tip over een autobedrijf in Tilburg.

Op basis van de binnengekomen informatie startte de politie op 10 maart 2011 een onderzoek naar het betreffende autobedrijf in Tilburg. Tijdens de doorzoekingen bleek er een ruimte te zijn ingericht als ruimte om de wiet te verpakken. Men trof een werkbank aan met restsporen wiet, afzuiginstallatie, mondkapjes, elektronische weegschaal, en 30 gram verpakte wiet. Ook zijn er twee wapens aangetroffen in de woningen van twee verdachten. Uit het onderzoek bleek ook dat er ook klanten kwamen uit Duitsland.

Uit opgenomen tapgesprekken blijkt dat klanten en afnemers bellen naar het autobedrijf. Vervolgens worden er afspraken gemaakt in versluierde taal over prijs, hoeveelheid , kwaliteit en moment van afname van wiet. Op de camerabeelden is te zien dat de afnemers aan de achterzijde van het bedrijf komen en daar wiet geleverd krijgen in zakken, tassen of dozen. Soms werd ook wiet tot aan de deur gebracht.

Het autobedrijf was volgens justitie een dekmantel. Het pand was gedeeltelijk ingericht als verkoopruimte voor personenauto’s. Uit onderzoek van de Dienst Wegverkeer (RDW), de in beslag genomen boekhouding en afgeluisterde telefoongesprekken blijkt dat er slechts minimaal verkoop van auto’s plaatsvond.

De opgepakte verdachten zijn mannen in de leeftijd tussen 28 en 51 jaar van wie er vijf de Turkse nationaliteit hebben, twee de Nederlandse en een de Nederlands-Turkse nationaliteit. Zij worden verdacht van het medeplegen van de uitvoer van en handel in wiet tussen 11 maart 2011 tot en met 21 november 2011 in Tilburg. De rechtbank doet later uitspraak in deze zaak.