De parkeerplaats waar het slachtoffer werd meegenomen © Google Maps

Tot zes jaar cel geëist voor sadistische ontvoering waarbij pink werd afgeknipt

Tegen twee mannen is tot zes jaar celstraf geëist voor een sadistische ontvoering waarbij een pink van het slachtoffer werd afgeknipt.

Op 9 maart 2017 werd een man in Amstelveen onder bedreiging van een vuurwapen door gemaskerde mannen uit zijn auto getrokken en in een andere auto getrokken. Het slachtoffer werd meegenomen en enkele uren vastgehouden in een woning in Leiden. Daar kreeg hij klappen en werd er een stuk van zijn pink afgeknipt. Het slachtoffer is vervolgens gewond op straat gedumpt door de daders.

Omdat één van de getuigen van de ontvoering het kenteken van de auto had genoteerd had de politie al snel een spoor. De wagen bleek te zijn gehuurd en stond op naam van een van de verdachten. Bij doorzoeking werd nog meer bewijs gevonden zoals een schrift en agenda waaruit bleek dat er voorbereidingen werden getroffen voor de ontvoering. De verdachten hadden onder meer een peilbaken onder de auto van het slachtoffer bevestigd.

De verdachten, een 30-jarige man uit Rotterdam en een 24-jarige man uit Leiderdorp, hoorden respectievelijk zes en vier jaar gevangenisstraf tegen zich eisen. Wat het motief voor de ontvoering en de gijzeling is geweest is nooit helemaal duidelijk geworden.