Tot zeven jaar cel geëist voor handel in potten pindakaas en wenskaarten met MDMA via dark web

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot zeven jaar gevangenisstraf geëist tegen drie mannen die verdacht worden van online drugshandel. In potten pindakaas of in wenskaarten werd MDMA verstuurd aan klanten op het dark web.

Uit onderzoek blijkt volgens het OM dat de drie mannen van juni 2016 tot februari 2017 grote hoeveelheden drugs op een drugs marktplaats op het dark web verkochten en vervolgens verzonden naar het buitenland in ruil voor bitcoins. Ze verpakten de drugs, veelal de grondstof MDMA, in potten pindakaas of in enveloppen met wenskaarten, en verstuurden deze via de reguliere post.

Bewijs voor de drugshandel werd aangetroffen op computers en na onderzoek inzake het internet en telefoonverkeer. Verder werd bij de doorzoekingen ook verpakkingsmaterialen, contant geld, potten pindakaas, wenskaarten, adresstickers, postetiketten met afzenders en MDMA aangetroffen. In de opslagbox van één van de verdachten werd een pakket met daarin een pot pindakaas met MDMA.

tegen de drie verdachten van 23, 23, en 19 jaar oud uit Gooise Meren, Houten en Nijmegen is twee keer zeven jaar en een keer twee jaar cel geëist. De mannen worden verdacht van drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.