Tot zeven jaar cel geëist voor verkoop ruim 50 kilo harddrugs via dark web

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot zeven jaar cel geëist voor grootschalige drugshandel op het dark web. Vanuit een boerderij in Eemnes zou er 50 kilo harddrugs zijn verhandeld en werden ruim 2800 bestellingen verwerkt.

De verdachten zijn een 24-jarige man en zijn inmiddels 26-jarige ex-vriendin. Uit onderzoek van politie en justitie blijkt dat er drugs verhandeld werden onder de naam DutchKings. De bestellingen werden geplaatst op marktplaatsen op het dark web. In de 23 weken dat het stel in de boerderij woonde, is er 50 kilo harddrugs verhandeld en ruim 2800 bestellingen verwerkt.

Op de rekeningen van een stichting op naam van de verdachte werden grote bedragen gestort in bitcoins. Deze werden weer uitgekeerd in euro’s en die bedragen werden dan gelijk weer doorgeboekt naar een eigen rekening of die van de vriendin. In totaal had de verdachte 41 bankrekeningen, waarvan twintig lopende.

Op 14 november 2016 is de politie overgegaan tot actie en hebben ze een inval gedaan in de boerderij. Bij de doorzoeking vond de politie die dag drieduizend xtc-pillen, anderhalve kilo MDMA, amfetamine en cocaïne en ruim twee kilo wiet. Het onderzoeksteam nam niet alleen de drugs in beslag, maar ook een nieuwe Jaguar en een dure racemotor.

Het OM heeft een gevangenisstraf van zeven jaar geëist tegen de verdachte. Zijn ex-vriendin moet dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk, de gevangenis in als het aan het Openbaar Ministerie ligt. Daarnaast moet de winst uit drugshandel terug worden betaald eveneens de uitkering of studiefinanciering die in dezelfde periode werd ontvangen. Om dat geld terug te halen is er beslag gelegd op bankrekeningen, auto’s, contant geld en een motor.