straffen schietpartij medoclaan, schietpartij eindhoven villa, schietpartij eindhoven medoclaan
© screenshot

Tot zeven jaar cel voor wildwest schietpartij bij villa in Eindhoven

De rechtbank in Den Bosch heeft in verband met de wildwest schietpartij bij een villa aan de Medoclaan in Eindhoven, celstraffen opgelegd variërend van drie tot zeven jaar.

Op 4 oktober 2014 gingen een aantal mannen naar de woning aan de Medoclaan om een ‘zaak’ uit te praten. Bij aankomst liep het vrijwel direct uit de hand. Het bezoek ontaardde in een wildwest schietpartij waarbij wonderbaarlijk niemand werd geraakt.

Van de mannen die verhaal kwamen halen bij de woning zijn twee veroordeeld tot 3,5 en 4 jaar celstraf. Het gaat om de 25-jarige David M. en de 40-jarige Bas ter W. De 26-jarige Jori van Z. is vrijgesproken omdat de rechtbank niet bewezen achtte dat hij daadwerkelijk een van de mannen op de camerabeelden is.

De mannen die bezocht werden in de villa, William D. (43) en Michel G. (36), kregen drie en zeven jaar cel opgelegd. De drie jaar voor William D. had niets te maken met de schietpartij want hij heeft die dag niet geschoten. Zijn straf heeft te maken met een overval op 1 augustus in Tilburg. Michel G. is voor dezelfde overval ook veroordeeld en kwam zo in totaal op zeven jaar voor de overval én schietpartij.