Track & trace, observatiemiddelen en drugs gepakt bij invallen Utrecht na wilde schietpartij

De politie heeft bij invallen in Utrecht track & trace-systemen, observatiemiddelen en drugs aangetroffen en in beslag genomen. De huiszoekingen hebben te maken met een wilde schietpartij met machinegeweren.

In de nacht van zondag op maandag zijn twee mannen in een auto onder vuur genomen met automatische vuurwapens. Vanuit een rijdende auto werden ze beschoten op straat in de wijk Overvecht. De slachtoffers sloegen op de vlucht en stapten over in een andere auto. Beide mannen zijn gewond geraakt, waarvan één ernstig. Niet alleen de beschoten mannen bleken te zijn geraakt maar ook een bejaarde vrouw die thuis lag te slapen. Een verdwaalde kogel kwam terecht in haar been.

De daders, twee mannen met een donkere huidskleur, zijn na het schieten gevlucht in een lichtgrijze BMW. Later zijn ze overgestapt in een gereedstaande Audi A5. Het valse kenteken dat hiervoor gebruikt is komt overeen met een kenteken van een auto die aangeboden wordt op Marktplaats. De auto’s zijn nog niet terecht.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat beide mannen met een automatisch vuurwapen hebben geschoten. De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak gezet. Er zijn invallen gedaan en huiszoekingen verricht maar geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek loopt nog en aanhoudingen volgen mogelijk in de nabije toekomst.