Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Tramschutter Gökmen T. schuldig inzake poging moord cipier gevangenis Rotterdam

De rechtbank Rotterdam heeft uitspraak gedaan in de zaak tegen Gökmen T., bekend als de tramschutter, die momenteel een levenslange gevangenisstraf uitzit voor een terroristische aanslag in een tram.

In deze nieuwe zaak is hij schuldig bevonden aan poging tot moord, poging tot zware mishandeling en vernieling in de gevangenis waar hij verblijft. Ondanks de ernstige feiten heeft de rechtbank geen gevangenisstraf opgelegd, omdat dit geen redelijk doel zou dienen en slechts symbolische betekenis zou hebben, gezien zijn levenslange straf.

In de gevangenis heeft Gökmen T. geprobeerd met voorbedachten rade een bewaarder om het leven te brengen, hem twee keer gestoken en een andere bewaarder licht verwond door een pan met hete olie naar hem te gooien. Daarnaast heeft hij schade aangericht in de gevangenis.

De officier van justitie had een gevangenisstraf van 10 jaar geëist, maar de rechtbank oordeelde dat strafoplegging geen meerwaarde zou hebben gezien zijn levenslange straf. De rechtbank heeft wel schadevergoedingen aan de slachtoffers opgelegd.