Trio opgepakt voor inbraak in wietplantage Epe

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 mei heeft de politie na een melding van een verdachte situatie bij een woning in Epe drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. In de bewuste woning werd tevens een wietplantage aangetroffen. Of de mannen het specifiek hadden voorzien op de wietplantage, en deze dus van plan waren te rippen, zal nog moeten blijken.

Rond 02.00 uur kwam er melding binnen van een verdachte situatie bij een woning in de wijk Vegtelarij in Epe. Daarop gingen enkele agenten een kijkje nemen bij het betreffende adres. Daar aangekomen zagen ze bij een woning enkele mannen hard wegrennen. Daarop zette de politie direct de achtervolging in. Eén van hen, een 37-jarige man uit Epe, kon direct worden achterhaald en aangehouden. Twee anderen werden later aangetroffen en aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 26-jarige man uit Vaassen.

Bij doorzoeking van de woning, waar de drie inbrekers uit kwamen rennen, troffen agenten een in werking zijnde wietplantage aan. In totaal stonden er ruim 250 planten. De politie doet onderzoek naar de verantwoordelijke(n) en zal deze in een later stadium eventueel aanhouden. De drie aangehouden ‘rippers’ zitten voorlopig nog vast voor nader onderzoek.

Bron: Politie