Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

True crime fan krijgt levenslang na moord met ruim 100 messteken ‘uit pure nieuwsgierigheid ‘

Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft een levenslange gevangenisstraf opgelegd aan Jung Yoo-jung, een 23-jarige vrouw die een leraar Engels had vermoord uit nieuwsgierigheid.

Jung, die geobsedeerd was door misdaadshows en romans, plande de moord maandenlang. Ze nam contact op met het slachtoffer via een online bijlesapp en gaf zich voor als de moeder van een middelbare scholier die Engelse les nodig had.

Toen het slachtoffer haar bij haar huis had binnengelaten, viel Jung haar aan en stak haar meer dan honderd keer. Ze zette de aanval voort, zelfs nadat het slachtoffer was overleden.

Vervolgens hakte ze het lichaam van het slachtoffer in stukken en dumpte ze het in een afgelegen park bij een rivier.

Jung werd gearresteerd nadat een taxichauffeur de politie had getipt over een klant die een met bloed doordrenkte koffer in het bos had gedumpt.

De rechtbank zei dat de moord “de angst in de samenleving had gezaaid dat men zonder reden slachtoffer kan worden” en “een algemeen wantrouwen had aangewakkerd” onder de gemeenschap.

Jung pleitte voor een mildere straf en zei dat ze destijds last had van hallucinaties en andere psychische stoornissen.

Maar de rechtbank verwierp haar argument omdat het misdrijf “zorgvuldig gepland en uitgevoerd was, en het moeilijk is om haar bewering van geestelijke en lichamelijke stoornis te accepteren”.

Ze merkten op dat haar verklaringen tegenover de politie regelmatig waren veranderd. Aanvankelijk zei Jung dat ze het lichaam pas had verplaatst nadat iemand anders de vrouw had vermoord, en beweerde later dat de moord het gevolg was van een ruzie.

Uiteindelijk bekende ze dat haar interesse in het plegen van een moord was gewekt door misdaadshows en tv-programma’s.

De zaak heeft voor veel opschudding gezorgd in Zuid-Korea, waar de moordcijfers de afgelopen jaren zijn gestegen.

Sommige experts zeggen dat de moord een symptoom is van een groter probleem, namelijk de populariteit van misdaadshows en gewelddadige inhoud op sociale media.

Anderen zeggen dat de moord een wake-up call is voor de samenleving, en dat er meer moet worden gedaan om mensen met psychische problemen te helpen.