Turkse mensenhandelaar gezocht door Nederland aangehouden op vliegveld in Duitsland

Een Turkse voortvluchtige man veroordeeld voor mensenhandel is door Duitsland overgeleverd aan Nederland.

De 45-jarige man is op 8 september 2015 onherroepelijk veroordeeld voor mensenhandel, afpersing, mishandeling, wapenbezit, bedreiging met de dood en zware mishandeling. De verdachte moet nog een gevangenisstraf van 1260 dagen uitzitten en een bedrag van 260.000 euro betalen.

Van januari 2002 tot en met 30 april 2006 heeft de man, volgens de rechtbank, deelgenomen aan een organisatie van mensenhandelaren die tot oogmerk het plegen van misdrijven had. De groep, waarvan ook de veroordeelde mensenhandelaar Saban B. deel uitmaakte, heeft zich schuldig gemaakt aan mensenhandel, afpersing, mishandeling, het voorhanden hebben van steek- dan wel vuurwapens en bedreiging.

Tussen januari 2005 en september 2007 heeft de Turkse man zich schuldig gemaakt aan mensenhandel met betrekking tot een vrouw met wie hij een liefdesrelatie onderhield. Zij werd gedwongen in de prostitutie te werken en mishandeld onder bedreiging met de dood. Ook een familielid van haar is bedreigd en het hondje van de vrouw is door de man mishandeld.

Tijdens een controle op het vliegveld van Düsseldorf bleek dat de man gezocht werd door Nederland. Hij is daarop vastgezet en overgeleverd aan Nederland. Naast zijn celstraf voor de reeks misdaden heeft hij ook nog 540 dagen cel opgelegd gekregen voor het niet betalen van de 260.000 euro.