© YouTube (foto ter illustratie)

Tussenpersoon drugsbende Nederland en Mexicaanse crystal meth specialisten uitgeleverd door Spanje

De Spaanse autoriteiten hebben een man verdacht van witwassen van tonnen euro’s en crystal meth drugslabs, uitgeleverd aan Nederland.

De 40-jarige man uit Boskoop is donderdag door Spanje aan Nederland overgeleverd in synthetisch drugsonderzoek 26Inn. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch die voor 14 dagen zijn bewaring heeft bevolen. Het Landelijk Parket van het OM verdenkt de man van betrokkenheid bij twee nieuwe productielabs van crystal meth en deelname aan een criminele organisatie die het overtreden van de Opiumwet tot doel had. Daarnaast zou hij ruim 200.000 euro hebben witgewassen.

Het OM vermoedt dat verdachte een soort tussenpersoon was tussen, enerzijds, een Nederlandse organisatie die grondstoffen voor productie van crystal meth regelde en ook de verkoop ervan deed en een organisatie met Mexicaanse verdachten die (specialisten) laboranten regelden en de crystal meth produceerden.

De organisatie zou betrokken zijn geweest bij meerdere productielocaties voor methamfetamine. Het gaat onder meer om een drugslab in Achter-Drempt en Moerdijk. Met de man uit Boskoop erbij, worden er in totaal zeven verdachten vervolgd in verband met de productie van crystal meth en deelname aan een criminele organisatie.