© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Twaalf gewonden bij wilde schietpartij in winkelcentrum Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn twaalf personen gewond geraakt bij een schietpartij in een winkelcentrum.

Bij de hulpdiensten van de stad Columbia in South Carolina kwam zaterdag melding van een schietincident in een winkelcentrum. ‘We hebben bevestiging gekregen dat er verschillende mensen gewond zijn geraakt tijdens de schietpartij. Deze mensen krijgen medische hulp. Het is nog onduidelijk hoe ernstig deze verwondingen zijn’, aldus een woordvoerder van de politie van Columbia op social media.

Op de plaats delict bleken meerdere personen gewond te zijn geraakt. Tien personen hadden schotwonden en twee anderen raakten gewond in de paniek die ontstond nadat het schieten begon. Van de gewonden zouden er twee in kritieke, maar stabiele toestand verkeren. Het jongste slachtoffer is 15 jaar oud, het oudste slachtoffer 73, meldt politiechef William Holbrook. Er zijn geen doden gevallen bij de schietpartij.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en drie ‘persons of interest’ zijn aangehouden. Het zou gaan om een vuurgevecht en geen willekeurige beschieting. De verdachten worden verhoord en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.