De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor afpersing. Hij hield een man onder schot met een vuurwapen en dwong hem 10.000 euro over te maken naar zijn bankrekening.

De verdachte ging in december 2018 samen met een ander naar een woning in Den Bosch om een auto aan de bewoner te verkopen. De verdachte en de man kwamen na wat overleg een prijs overeen van 25.000 euro. De verdachte zei vervolgens dat de man daarnaast nog een boete van 25.000 euro moest betalen omdat hij een auto van hem zou hebben gestolen.

Toen de man dit weigerde te betalen, haalde de verdachte een vuurwapen tevoorschijn. Er ontstond een worsteling waarbij de man probeerde het vuurwapen af te pakken, maar dat lukte niet. Daarna maakte hij, onder dreiging van het vuurwapen, 10.000 euro over naar de bankrekening van de verdachte, bleek tijdens de rechtszaak.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte een vuurwapen gebruikte en daarmee dreigde om zijn zin te krijgen. De 22-jarige man uit Kerkdriel is veroordeeld tot twee jaar cel voor afpersing.