Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Twee jaar gevangenisstraf geëist tegen profvoetballer Promes voor neersteken neef op familiefeestje

Justitie heeft twee jaar gevangenisstraf geëist tegen profvoetballer Quincy Promes voor het neersteken van zijn neef.

Op basis van het onderzoek van de politie concludeert het OM dat er sprake was van zware mishandeling. Er is naar hun standpunt onvoldoende bewijs voor opzet op de dood geweest noch van voorbedachte rade. Het OM gaat ervan uit dat Promes in een gemoedsopwelling heeft gehandeld, maar met wel de bedoeling het slachtoffer ernstig te verwonden. De officier heeft twee jaar geëist. De voetballer zelf was niet aanwezig bij de rechtszaak uit angst te worden aangehouden.

De voetballer wordt verdacht van het neersteken van zijn neef op een familiefeest in Abcoude. Enige tijd terug bleek dat Promes de steekpartij toe heeft gegeven in afgeluisterde gesprekken. Met verschillende familieleden sprak de voormalige Ajax-voetballer over het steekincident enkele uren eerder op het feest. Opmerkelijk was het feit dat Promes afgeluisterd werd door de politie.

Het tappen van de voetballer zou te maken hebben met grootschalige drugssmokkel en deelname aan een criminele organisatie. Het ging specifiek om een partij cocaïne van 4000 kilogram die in Antwerpen werd onderschept. Voor de duizenden kilo’s cocaïne werden meerdere verdachten uit Amsterdam Zuidoost opgepakt.