Twee kinderen betrokken en gezocht na gewelddadige woningoverval

In Den Haag is een gewelddadige woningoverval gepleegd waarbij twee kinderen als dader betrokken waren.

De politie is momenteel op zoek naar vier verdachten die betrokken waren bij een gewelddadige woningoverval aan de Hanenburglaan. Het incident vond plaats rond 15.40 uur, waarbij een oudere vrouw in haar woning werd overvallen. De politie voert een grondig onderzoek uit en roept de hulp van het publiek in om een man, een vrouw en twee minderjarige kinderen op te sporen.

Op het moment van de overval belde een van de verdachten aan bij de portiekwoning van de oudere vrouw. Terwijl de bewoonster de deur opendeed, stond de vrouwelijke verdachte vooraan en de mannelijke verdachte stond enigszins op de achtergrond. De vrouwelijke verdachte duwde de bewoonster naar binnen, tot in de woonkamer, terwijl de twee minderjarige kinderen de slaapkamer betraden. Nadat de verdachten buit hadden gemaakt, verlieten ze de plaats van het misdrijf en vluchtten in een onbekende richting.

De mannelijke verdachte droeg een kobaltblauw T-shirt en een zwarte broek. De vrouwelijke verdachte wordt omschreven als lichtgetint, met vettig haar en gekleed in donkere kleding. Ze had ook een plastic tas bij zich met daarin appels. De twee minderjarige kinderen zijn naar schatting ongeveer 12 jaar oud en hebben een lengte van ongeveer 1.60 meter.

Ondanks de schrik die de bewoonster heeft ervaren, is ze gelukkig niet fysiek gewond geraakt. De politie is vastberaden om deze zaak op te lossen en roept getuigen op om zich te melden en informatie te verstrekken die kan bijdragen aan het identificeren en opsporen van de verdachten.