Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Twee mannen voor de rechter na per ongeluk doodschieten meisje (9) bij poging tot liquidatie crimineel

In Engeland worden twee mannen aangeklaagd voor de dood van de 9-jarige Olivia die werd doodgeschoten bij een poging tot liquidatie van een crimineel.

In augustus werd een man beschoten op straat in Liverpool. De schutter probeerde hem te liquideren en schoot meerdere kogels af. Tijdens alle commotie deed een moeder haar voordeur open om te kijken wat er gaande was. Het slachtoffer probeerde daarna de woning binnen te komen terwijl de schutter van dichtbij schoot.

De moeder verzette zich maar de beschoten man wist toch binnen te komen. De moeder en haar dochter, Olivia Pratt-Korbel (9), werden geraakt door rondvliegende kogels. Het meisje raakte zodanig gewond dat ze later is overleden. De moeder raakte lichtgewond en maakt het naar omstandigheden goed.

Er is een uitgebreid onderzoek gestart en de politie kreeg verdachten in beeld. Er zijn twee mannen aangehouden. Een 34-jarige verdachte wordt aangeklaagd voor de moord op het meisje en twee pogingen tot moord. Een 40-jarige man moet zich voor de rechter verantwoorden inzake hulp aan de dader.