Twee minderjarigen aangehouden met vuurwapens na preventief fouilleeractie

Een preventief fouilleeractie bij metro Station Slinge in Rotterdam donderdagavond heeft geleid tot de aanhouding van twee minderjarigen. De twee jongens, van 17 en 16 jaar, bleken in het bezit van vuurwapens.

De actie werd uitgevoerd door de politie in het kader van de aanpak van wapenbezit in Rotterdam. De politie heeft de bevoegdheid om preventief te fouilleren in veiligheidsrisicogebieden, waaronder Charlois.

Bij de fouillering van de 17-jarige jongen werd een vuurwapen en een mes aangetroffen. Bij de fouillering van de 16-jarige jongen werd eveneens een vuurwapen aangetroffen.

Beide jongens zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze worden verdacht van verboden wapenbezit.

De politie heeft de wapens en het mes in beslag genomen. Ook zijn er in de woning van de 17-jarige jongen gebruikshoeveelheden soft- en harddrugs en enkele honderden euro’s aan contanten aangetroffen. De drugs zijn vernietigd.

De politie is blij met de resultaten van de fouilleeractie. “Dit laat zien dat preventief fouilleren een effectief middel is om wapenbezit in Rotterdam terug te dringen”, aldus een woordvoerder.