Twee nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar straatroven Maximapark in Utrecht

Op woensdag 30 augustus heeft de politie twee nieuwe aanhoudingen verricht in het lopende onderzoek naar de straatroven die hebben plaatsgevonden in het Maximapark. Beide verdachten zijn minderjarig en worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere straatroven.

Eerder deze week werden al twee personen aangehouden in verband met dit lopende onderzoek. Deze verdachten zijn inmiddels heengezonden en zullen op een later moment voor de rechter moeten verschijnen. Het politieonderzoek heeft echter geleid tot de identificatie van twee andere Utrechtse jongens, van respectievelijk 14 en 16 jaar oud. Beiden worden vermoedelijk betrokken bij meerdere overvallen. Eén van hen wordt daarnaast ook verdacht van heling.

Op woensdag 30 augustus zijn de twee jongens gearresteerd en ondervraagd door de politie. Tevens zijn er huiszoekingen verricht, waarbij spullen zijn aangetroffen die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met de gepleegde misdrijven. Beide jongens zullen op vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het politieonderzoek naar de straatroven in het Maximapark zal worden voortgezet.