Twee personen om het leven gekomen bij schietpartij op Curacao

Bij een schietpartij op Curacao zijn twee personen om het leven gekomen.

De daders schoten zaterdagmiddag rond 13.00 uur (lokale tijd) meerdere kogels af op een man bij een pand in Willemstad. Het slachtoffer sloeg op de vlucht maar werd toch nog geraakt en raakte zwaargewond. Door de rondvliegende kogels raakte nog een tweede man gewond bij de schietpartij. De slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling aan hun verwondingen. Alle hulp mocht niet baten want de twee zijn kort na aankomst overleden.

De schutters sloegen na de moordaanslag op de vlucht in een auto. Een politieagent zag de wagen rijden en schoot op de inzittenden. De daders trokken tijdens hun vluchtpoging ook nog een vrouw van achter het stuur vandaan en namen haar auto mee. Na onderzoek troffen agenten een voertuig met kogelgaten aan en hebben deze in beslag genomen.

In het ziekenhuis is later een man met schotwonden binnengebracht. De gewonde man is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en kijkt wat het motief en/of toedracht is geweest voor de dubbele moord.