Twee tieners aangehouden voor moordzaak gewurgd meisje (13) op straat in Oostenrijk

De Oostenrijkse politie heeft in verband met de moord op een 13-jarig meisje, twee tieners aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

Volgens persbureau APA zou het gaan om twee Afghaanse verdachten van 16 en 18 jaar oud. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het meisje dat in Wenen op straat gewurgd werd aangetroffen.

Het lichaam van het meisje werd zaterdag gevonden in de wijk Donaustadt in de hoofdstad. Omstanders troffen haar lichaam aan bij een boom in een groene strook tussen rijbanen. Na autopsie bleek dat het meisje was gewurgd.

De politie wist in eerste instantie niet om wie het ging en bracht zondag een signalement naar buiten van het slachtoffer. Kort daarna hebben de ouders van het meisje zich bij de politie gemeld en hebben hun kind geïdentificeerd.

De politie heeft een onderzoek ingesteld waarbij de verdachten op basis van verklaringen van getuigen in beeld kwamen. De twee zitten vast en worden verhoord. Het is niet duidelijk of ze bekenden van het slachtoffer waren.