© Politie

Twee verdachten aangehouden voor (automatische) vuurwapens, munitie en bazooka’s in schuur Alphen aan den Rijn

De politie heeft in verband met een grote wapenvondst in een schuur in Alphen aan den Rijn, twee verdachten aangehouden.

Op donderdag 24 maart werd in de schuur in een woonwijk een grote hoeveelheid vuurwapens aangetroffen. Het ging om 22 handvuurwapens, 22 automatische vuurwapens en vier antitankwapens. Na uitvoerig rechercheonderzoek werd op diezelfde dag een 29-jarige verdachte uit Alphen aan de Rijn aangehouden. De recherche ging verder met het onderzoek en hield vandaag een tweede verdachte aan, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn.

De wapens waren verpakt in plastic en in sporttassen. Het gaat om handvuurwapens, precisiewapens, automatische wapens en semiautomatische wapens en tassen vol met bijbehorende munitie. Sommige wapens waren doorgeladen. Ook werden er vier antitankwapens (bazooka’s) aangetroffen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest ter plaatse komen om deze veilig te stellen.

Het onderzoek naar de grote wapenvondst gaat verder en richt zich op mogelijke andere verdachten en onder andere op voor wie de wapens bestemd waren, meldt een woordvoerder van de politie. De Forensische Opsporing onderzoekt de wapens op sporen en kijkt of ze gebruikt zijn bij geweldsincidenten in Nederland.

Een deel van de aangetroffen vuurwapens. © Politie