Twee verdachten en buit nog gezocht na spectaculaire overval waardetransport Amsterdam

De politie is in het onderzoek naar de spectaculaire overval op een waardetransport in Amsterdam, nog op zoek naar twee verdachten.

Op woensdagmiddag werd aan de Meeuwenlaan bij het bedrijf Schöne Edelmetaal een waardetransport overvallen door een groep zwaarbewapende criminelen. De daders wisten dat er een enorme buit van naar verluidt ruim 50 miljoen euro te halen viel op dat moment. Er werd geschoten en toen de overvallers op de vlucht sloegen met buit, ontstond er een achtervolging. Hierbij werd met automatische vuurwapens geschoten op agenten.

In Broek in Waterland kwamen de overvallers klem en probeerden rennend een weiland in te vluchten. Twee vluchtauto’s bleven brandend achter. Eén persoon werd doodgeschoten en zes anderen zijn aangehouden. Later werd nog een zevende aanhouding verricht op de A16 bij Rotterdam.

De politie blijkt nu naar nog minimaal twee verdachten op zoek te zijn. Ook blijkt er iets buit te zijn gemaakt. Over de omvang hiervan wil de politie niets kwijt. Het onderzoek naar de wilde overval en schietpartij is in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De opgepakte verdachten zitten in alle beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.