Tweede keer op rij grote buit bij overval op set van Netflix-serie

Er is voor de tweede keer op rij een overval gepleegd op een set van een Netflix-serie.

Enkele dagen na een diefstal van attributen op de set van The Crown was het nu raak op de set van de populaire Franse serie Lupin. In Nanterre, een voorstad van Parijs, bestormden ongeveer twintig personen de set en maakten voor tonnen euro’s buit. De criminelen hadden bedekte gezichten en zouden voor meer dan 300.000 euro aan apparatuur hebben gestolen. Er raakte niemand gewond.

Ook de cast van de Britse serie The Crown maakte iets soortgelijks mee. Daar wisten dieven een grote hoeveelheid attributen buit te maken. Drie voertuigen die in Mexborough in Yorkshire stonden werden opengebroken en leeggehaald. Er werden meer dan 350 voorwerpen meegenomen, waaronder een replica van een Fabergé-ei, een antieke klok, een kaptafel, kristal en gouden en zilveren kandelaars.

De politie heeft een onderzoek ingesteld in beide gevallen. Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht. De Franse serie liep enige vertraging op maar de opnames lopen nu weer volgens planning. De diefstal bij The Crown had geen gevolgen wat betreft de opnames.