© Pixabay on Pexels.com

Tweede verdachte gepakt voor twee keer op één dag schieten op woning Barendrecht

De politie heeft een tweede verdachte gepakt voor het twee keer in één dag schieten op een woning in Barendrecht.

Op maandagmiddag 25 juli rond 15.50 uur kreeg de politie melding van een mogelijke beschieting van een woning en veel stank- en rookoverlast. Als agenten bij de woning aankomen, treffen zij een kogelinslag aan in een ruit en blijkt er een deel van de gevel zwart te zijn geblakerd. Vermoedelijk is de woning in de nacht van zondag op maandag al belaagd. Er is toen een melding gedaan van harde knallen, maar de hulpdiensten troffen toen niets aan.

Enkele uren later rond 01.15 uur wordt de wijk opnieuw opgeschrikt door harde knallen. Er blijkt te zijn geschoten op dezelfde woning. Als de agenten aankomen bij de woning treffen zij meerdere kogelinslagen en hulzen. Ook hierbij is er niemand gewond geraakt, omdat er niemand meer in de woning verblijft.

De recherche startte direct na de schietincidenten een onderzoek op. Zo voerden de Forensische Opsporing en het Team Explosieven Verkenning uitgebreid sporenonderzoek uit. Ook werden er camerabeelden uit de omgeving uitgekeken en werd er buurtonderzoek gedaan. Uit dit onderzoek kwam al snel een verdachte naar voren. Het gaat om een 21-jarige Rotterdammer. Hij zit in volledige beperkingen vast op verdenking van poging moord.

Na verder onderzoek is nu een tweede verdachte aangehouden. Het gaat eveneens om een 21-jarige Rotterdammer. De rol van beide mannen bij de schietincidenten wordt onderzocht. Meer aanhoudingen worden momenteel niet uitgesloten.