Tweede verdachte opgepakt in onderzoek moord Bas Vijzelaar bij rip/verkoop dure horloges

De politie heeft in het onderzoek rond de moord op Bas Vijzelaar tijdens een rip/verkoop dure horloges, een tweede verdachte aangehouden.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zaterdag 14 maart gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen. De 33-jarige man zou de avond daarvoor om het leven zijn gebracht. Op de ochtend van 14 maart zag een voorbijganger bloed, glas en een mobiele telefoon liggen op de Kanaaldijk Oost. Met behulp van een sonarboot en duikers heeft de politie Vijzelaars auto en lichaam onder het wateroppervlak aangetroffen.

Na onderzoek kreeg de politie al snel een verdachte in beeld. De 30-jarige man werd twee dagen later, op 16 maart, aangehouden door de politie op verdenking van betrokkenheid. Uit camerabeelden blijkt dat er vermoedelijk een tweede persoon betrokken is geweest bij de moord op Bas Vijzelaar.

De politie heeft dinsdagochtend een tweede verdachte opgepakt. Het gaat om een 29-jarige man uit Utrecht. De verdachte is vastgezet en zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van Vijzelaar wordt onderzocht.