© Instagram

Tweetal gepakt door arrestatieteam voor moorden in Lieshout en Amsterdam

De politie heeft twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar twee moorden in Lieshout en Amsterdam.

Het onderzoek werd op 11 juni gestart toen in Lieshout de zoons van Willem van der Willigen hun vader dood aantroffen op een landgoed aan de Eksterlaan. Uit onderzoek bleek dat de 70-jarige man door een misdrijf om het leven was gekomen en al geruime tijd in de woning lag.

In het onderzoek kwam de recherche al snel op het spoor van twee verdachten. Deze personen hadden grote geldbedragen opgenomen van de rekening van het slachtoffer en waren op camerabeelden van een pinautomaat te zien. Verder onderzoek van de recherche was gericht op het achterhalen van de verblijfplaats van deze verdachten en het onderzoek naar hun betrokkenheid bij het overlijden van Van der Willigen. Beide verdachten zijn geen bekenden van justitie, meldt een woordvoerder.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de twee in mei en juni hun intrek hadden genomen in verschillende hotels in het centrum van Amsterdam. In de hoofdstad vond de politie ook de auto van Willem van der Willigen in de parkeergarage van een hotel. De verdachten hebben in Amsterdam ook in verschillende woningen verbleven.

Een 65-jarige man bleek ze ook mogelijk onderdak te bieden in de Tollenstraat en de politie is zaterdag naar de woning gegaan. Er werd een inval gedaan en de verdachten, een 50-jarige man en een 31-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden. De bewoner werd dood aangetroffen in het pand. Uit onderzoek blijkt dat ook hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

De verdachten zitten in beperkingen en zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de twee nog zeker twee weken langer vast blijven zitten. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de twee mannen. Het onderzoek naar de moorden is in volle gang.