De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Tweetal schuldig bevonden inzake aanslag op winkelcentrum met tientallen doden

Twee mannen zijn schuldig bevonden inzake een aanslag op een winkelcentrum in Kenia waarbij tientallen doden zijn gevallen.

In september 2013 bestormden vier zwaarbewapende militanten het luxueuze winkelcentrum Westgate in Nairobi en opende het vuur. Bezoekers en winkelpersoneel werden beschoten en dagenlang gegijzeld. De aanslagplegers waren geregeld in vuurgevechten verwikkeld met de veiligheidstroepen die het winkelcentrum hadden omsingeld.

Toen het leger eindelijk het winkelcentrum binnenging, werden de lichamen van de vier daders aangetroffen. Daarnaast bleken 67 onschuldige bezoekers en winkelpersoneel te zijn doodgeschoten. De aanslag werd opgeëist door de Somalische terroristische groepering Al-Shabaab.

Na onderzoek werden een aantal verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de terroristische aanslag. De rechter in Kenia heeft de twee verdachten nu schuldig bevonden. Een derde man is vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs. De veroordeelde terroristen horen binnenkort hun straf. De twee riskeren tot 20 jaar cel.