martin kok schutter, martin kok liquidatie
Een man probeert Martin Kok te liquideren bij een hotel in Amsterdam maar het vuurwapen weigert. Enkele uren later wordt Kok alsnog doodgeschoten. © Politie

Twintig tips in onderzoek liquidatie Martin Kok van Vlinderscrime en gezochte Schotse criminelen

Bij de politie zijn zeker twintig tips binnengekomen over de moord op Martin Kok van Vlinderscrime.

Martin Kok van Vlinderscrime werd op donderdagavond 8 december 2016 geliquideerd toen hij net weg wilde rijden bij een club in Laren. De schutter wachtte hem op in de bosjes en schoot hem ter plekke dood. De uitbater van Vlinderscrime was al eerder doelwit van aanslagen.

De dag van de liquidatie had Kok een afspraak met Christopher H. alias ‘Scotty’ over de mogelijkheid om te adverteren op de website Vlinderscrime. De politie vermoedt dat Hughes mogelijk heeft gefungeerd als lokker. In Amsterdam werd al een poging gedaan om Kok dood te schieten maar dat ging mis en de schutter rende weg. Kok had zelf helemaal niets door. Dezelfde avond nog werd hij bij het verlaten van Bocaccio alsnog geliquideerd.

De politie is nu op zoek naar vijf Schotse criminelen, waaronder H., die mogelijk betrokken zijn geweest bij de liquidatie. Er zijn foto’s (zie video hieronder) vrijgegeven.

https://youtu.be/aKaZ09ETWNI