Uber taxi-chauffeur zet klanten af en rijdt direct terug om in te breken

Een chauffeur van Uber is aangehouden na een opmerkelijke poging inbraak. De man zette zijn klanten af en reed terug naar de woning en probeerde in te breken.

De 38-jarige Jackie Gordon Wilson uit Californië bracht zijn klanten vanaf een woning in San Mateo naar de luchthaven. De sluwe inbreker reed direct terug naar de woning en probeerde in te breken. Dit mislukte waarop Wilson besloot om in een nabijgelegen huis toe te slaan.

De tweede inbraak was wel succesvol en de Uber chauffeur bleef maar liefst vier uur binnen. De hele woning werd overhoop gehaald en de man is er vandoor gegaan met een aanzienlijke buit. De gedupeerde bewoners hebben de beelden vervolgens gedeeld op een website. Het koppel dat naar de luchthaven werd gebracht herkende de man als hun Uber chauffeur.

Agenten konden de verdachte enkele dagen na de inbraak en poging inbraak aanhouden in zijn woning. Hij droeg op dat moment precies dezelfde kleding als op de camerabeelden. Daarnaast werd een deel van de buit bij doorzoeking aangetroffen. De man zit voorlopig vast en kan geen Uber klanten meer beroven.