UFC-vechter aangehouden en vastgezet voor dubbele poging tot moord

De UFC-vechter Irwin Rivera alias The Beast is aangehouden voor een poging tot moord op zijn zussen.

De Mexicaanse sportvechter werd op 8 januari aangehouden op verdenking van een dubbele moordpoging. Rivera zou zijn zussen hebben proberen te vermoorden met een mes. Een hogere macht zou hem hier opdracht toe hebben gegeven, meldde de UFC-vechter na zijn aanhouding door de politie.

Agenten kwamen ter plaatse nadat verschillende buren geschreeuw hoorden uit het appartement van de vechter in Boynton Beach. Toen de politie arriveerde werd een 22-jarige vrouw naast de weg aangetroffen. Ze zat onder het bloed en had steekwonden in haar rug, hoofd en arm. Het slachtoffer vertelde dat haar 33-jarige zus nog binnen was. De hulpdiensten troffen haar met met verschillende steekwonden en twee ingeklapte longen aan.

Rivera vecht al sinds 2014 in de populaire Ultimate Fighting Championship (UFC). In zijn gewichtsklasse is hij eenmaal bekroond tot wereldkampioen. In totaal heeft The Beast tien overwinningen en zes nederlagen op zijn naam staan. Zijn carrière lijkt door deze actie voorgoed voorbij te zijn.