Vader brengt zijn kinderen om het leven vanwege bizar QAnon-complottheorie over hagedissen

In de Verenigde Staten wordt een QAnon-aanhanger ervan verdacht zijn kinderen te hebben vermoord omdat hij geloofde dat de twee hagedissen waren.

De 40-jarige Matthew Taylor Coleman geloofde in bizarre complottheorieën en dacht dat zijn kinderen bezeten waren. Hij nam zijn kinderen zonder medeweten van zijn vrouw mee naar Mexico. Daar heeft hij de slachtoffers met een harpoengeweer om het leven gebracht. Op camerabeelden is te zien dat hij ze meeneemt en vervolgens alleen teruggekeerd naar zijn hotelkamer.

Zijn motieven zijn bizar want de man blijkt in een complot te geloven en dacht dat zijn kinderen in hagedismonsters zouden veranderen. Zodoende zag hij zich naar eigen zeggen genoodzaakt om de moorden uit te voeren. De lichamen werden door een medewerker van een boerderij in de stad Rosarito aangetroffen.

De politie was inmiddels ook ingeschakeld want de vrouw van Coleman had gebeld en gaf aan dat haar man verdwenen was met de kinderen. De vrouw had niet het vermoeden dat haar kinderen in gevaar waren maar werd wel ongerust toen de verdachte niet reageerde op berichten en telefoontjes. Na zijn aanhouding werd tijdens het verhoor door de FBI duidelijk dat de man een aanhanger is van de QAnon-beweging.