De Amerikaanse politie heeft een vader en dochter aangehouden op verdenking van het ontvoeren en verkrachten van een vrouw.

De 54-jarige Stanley Alfred Lawton werd samen met zijn 22-jarige dochter Nicole Poche Lawton aangehouden in verband met een opmerkelijke zaak. De twee zouden samen een vrouw onder bedreiging van vuurwapens hebben ontvoerd. Het slachtoffer werd ruim een week vastgehouden door de twee en is in de tussentijd ook misbruikt.

De vrouw moest haar pinpassen en creditcards afgeven en de verdachten haalden er meerdere keren geldbedragen van af. Na enige tijd werd het slachtoffer in de woestijn van Californië gedumpt en voor dood achtergelaten. De vrouw overleefde de gruwelijke taferelen en heeft aangifte gedaan.

De politie stelde een uitgebreide onderzoek in en heeft eerst de vader aangehouden en een dag later zijn dochter. Beide zitten nu vast op verdenking van ontvoering, verkrachting en poging tot moord. Er is een borgtocht van miljoenen dollars. De vader en dochter riskeren een levenslange gevangenisstraf.