In verband met de viervoudige growshop liquidatie in Enschede zitten momenteel drie personen vast. Het gaat om een vader en zijn twee zoons.

Volgens RTV Oost zat vader Camil A. in een speciale politie-eenheid in Servië, zijn geboorteland. De man wordt samen met zijn twee zoons verdacht van betrokkenheid bij de viervoudige moord in de Van Leeuwenhoekstraat. Eerder werd de vader en één van de zoons aangehouden voor het kweken van wiet. Het ging destijds om twee wiethokken met ruim 2000 planten. Zowel vader en zoon werden vervolgd maar uiteindelijk kreeg alleen zoon, Dejan, een taakstraf van 200 uur opgelegd. De politie hield in verband met de moorden in de growshop eerst Camil en Dejan aan. Later die avond, afgelopen maandag, werd de jongste zoon opgepakt.

Eerder werden twee andere mannen aangehouden als verdachte maar beide zijn inmiddels in vrijheid gesteld en blijken niets met de zaak te maken te hebben. Het onderzoek naar de moord op Maijkel Akfidan uit Hengelo, Tuan Nguyen (43) uit Enschede, Artur Sargsyan (34) uit Hengelo en de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.