wiet crime nieuws

Vader en zonen aangehouden voor mishandeling agenten tijdens onderzoek wietkwekerij

De politie heeft in Den Bosch een vader samen met zijn zonen aangehouden voor de mishandeling van politieagenten tijdens een onderzoek naar een mogelijke wietkwekerij.

Agenten gingen dinsdagmiddag samen met medewerkers van de gemeente en Enexis bij een gezin langs aan de Oude Vlijmensweg. Er was informatie binnengekomen dat er mogelijk een wietkwekerij aanwezig zou zijn. Bij aanbellen werd de voordeur niet geopend ondanks dat het duidelijk was dat er mensen aanwezig waren.

Later bleek dat de zonen thuis waren. Kort nadat de politie de deur van buitenaf had geopend, verschenen de hoofdbewoner en zijn vrouw bij de woning. Terwijl agenten binnen op onderzoek uitgingen, werden deze mensen gesommeerd buiten te wachten tot dit klaar was. Hen werd daarbij gezegd dat zij, in verband met de afgekondigde coronamaatregelen, op afstand van de politiemensen moesten blijven.

Omdat zij, ondanks de waarschuwingen van de aanwezige agenten, toch steeds dichtbij kwamen, werd de vrouw op enig moment door een agent terug geduwd. De vrouw struikelde daarbij en viel op de grond. Vrijwel direct werden de politiemensen door de zonen belaagd, wat resulteerde in een handgemeen.

De agent kreeg een stomp tegen zijn gezicht en ook een andere agent werd geslagen. De vader bedreigde de betreffende agent met de dood en nam daarbij een vechthouding aan. De drie mannen werden uiteindelijk onder veel verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De betreffende politieagenten hebben aangifte gedaan. De drie mannen zitten vast voor verder onderzoek; ze zijn in verzekering gesteld. Bij het onderzoek in de woning van de verdachten werd geen wietkwekerij aangetroffen.