Vader en zoon aangehouden voor overval met AK47 op drugstransport

Afgelopen dinsdag heeft de politie een 57-jarige man uit Voorburg aangehouden voor een gewelddadige overval op een drugstransport in België, in januari vorig jaar. Het Landelijk Parket ziet de man als opdrachtgever van de gewapende overval op de vrachtwagen met een lading cocaïne.

Ook de 36-jarige zoon van de vermeende opdrachtgever is aangehouden. Hij zou volgens justitie hebbe gefungeerd als rechterhand van zijn vader. Beide verdacht zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Rotterdam.

Een nietsvermoedende Belgische vrachtwagenchauffeur werd in januari vorig jaar in de buurt van Genk klemgereden door mannen die het voorzien hadden op een partij cocaïne. De drugs bevonden zich in twee zeecontainers met artisjokken uit Peru die de chauffeur in de haven van Antwerpen had geladen. Bij de overval werd geschoten met Kalasjnikovs.

De politie heeft dinsdag de woningen doorzocht van de vermoedelijke opdrachtgever van deze overval en die van zijn zoon. Daarbij werd beslag gelegd op drie vuurwapens, munitie en sieraden, waaronder zes exclusieve klokkies. In de schuur van de vader vond de politie ook 19 kilogram apaan. Hiermee wordt veelal amfetamine geproduceerd. Met ingang van dit jaar is het bezit van apaan strafbaar.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl