Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

Vader en zoon aangehouden voor via post versturen XTC-pillen vanuit Nederland naar het buitenland

De politie heeft een inval verricht en een vader en zoon aangehouden voor het versturen van XTC-pillen met de post naar het buitenland. Bij de actie is tien kilo XTC gepakt.

Naar aanleiding van een onderschepping van meerdere enveloppen, in totaal negen stuks, met daarin XTC-pillen. Het ging in totaal om ongeveer een kilo aan harddrugs in de enveloppen. De brieven waren bestemd voor onder andere de Verenigde Staten, Polen en India. Tijdens het onderzoek kwamen de dinsdag aangehouden mannen van 63 en 39 jaar in beeld als de verkopers van grote hoeveelheden verdovende middelen via het internet.

Na de aanhoudingen heeft de politie drie panden in Appeltern, Wijchen en Beuningen doorzocht. In de woning van de 63-jarige verdachte in Appeltern, trof de politie ongeveer tien kilo, rond de 25.000 stuks, XTC-pillen aan. Daarnaast werd ook een grote hoeveelheid nootjes en snoep in beslag genomen die gebruikt werden als deklading om de drugs te verpakken.

Het Post Interventie Team gaat verder onderzoek doen naar mogelijk hoe lang deze verdachten al verdovende middelen per post exporteerden, de omvang van de handel en hoeveel er vermoedelijk verdiend is met de drugssmokkel. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.