Vader en zoon kopen boot met vals geld

De politie heeft zondagavond een 68-jarige man uit Valthermond en zijn 40-jarige zoon uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van het kopen van een boot met vals geld.

De boot die de mannen kochten werd voor 600 euro te koop aangeboden op Marktplaats. De 68-jarige man belde de 57-jarige vrouw uit Sappemeer die de boot verkocht en ging akkoord met de vraagprijs.

Kort na het telefoontje verscheen de man samen met zijn 40-jarige zoon bij de verkoopster en rekende de boot af met 12 biljetten van 50 euro. Daarna gingen vader en zoon, met boot naar huis.

Toen de vrouw thuiskwam en de biljetten onderzocht ontdekte ze dat ze vals waren. Daarop belde ze direct de politie. Na een kort onderzoek kwamen ze uit op een adres in Valthermond.

De 68-jarige bewoner van dat adres voldeed aan het opgegeven signalement en hij bevestigde zelf ook dat hij een boot heeft gekocht in Sappemeer. Hij vertelde ook dat hij de boot inmiddels aan zijn in Hoogeveen wonende zoon heeft doorverkocht.

Daarop werd hij aangehouden en is de politie naar de woning van zijn gegaan. Daar werd de betreffende boot op een aanhanger aangetroffen. Vader en zoon zijn beide aangehouden en de boot is met aanhanger in beslag genomen.