Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Vader en zoons aangehouden voor smokkel 3300 kilo blokken cocaïne via Antwerpen

In een onderzoek naar de smokkel van 3300 kilogram aan blokken cocaïne via Antwerpen heeft de politie een 74-jarige Nederlander en zijn zoons aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

De partij drugs werd in januari 2017 onderschept in een container met bananen. De drugs waren op dat moment bij een transportbedrijf in Hazeldonk. De container was afkomstig uit Zuid-Amerika en is via de haven van Antwerpen vervoerd naar het bedrijf in Nederland.

Na uitgebreid onderzoek bleken de verdachten betrokken zijn bij meerdere fruit- importbedrijven. Op een in beslag genomen telefoon werden daarvan foto’s gevonden. Dat zou dan gegaan zijn om vermoedelijk vier zendingen van rond de 500 kilo per keer. In het onderzoek is ook opnieuw de waarde gebleken van de onderschepte/gekraakte PGP-berichten op eerder in beslag genomen servers in Canada en Costa Rica.

In februari werden na een uitgebreid onderzoek huiszoekingen gedaan in verschillende panden in Nederland, Spanje en België. Er is beslag gelegd op onroerend goed ter waarde van ruim een miljoen euro, vier luxe auto’s, cash geld en bankrekeningen. Een man van 51 werd in Spanje aangehouden, zijn broer van 44 in Duitsland. Afgelopen weken zijn zij overgeleverd aan Nederland en vastgezet. Hun 74-jarige vader meldde zichzelf bij de politie. Het onderzoek naar grootschalige drugssmokkel loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.