© Pixabay on Pexels.com

Vader geeft 4-jarige zoon opdracht om te schieten op politie na conflict bij drive-in McDonald’s

In de Verenigde Staten is een vader aangehouden die zijn 4-jarige zoon liet schieten op de politie in een drive-in van de McDonald’s.

Het opmerkelijke incident vond plaats bij een fastfoodzaak in Midvale in Salt Lake County. De politie werd gebeld omdat een man met een vuurwapen zwaaide en medewerkers bedreigde nadat hij de verkeerde bestelling had gekregen.

De politie zei dat medewerkers de man vroegen om naar de voorkant van de winkel te gaan terwijl ze de bestelling in orde probeerden te maken. Ondertussen hadden ze ook de politie gebeld die snel ter plaatse is gekomen. De agenten vroegen de man uit zijn auto te komen maar dit weigerde hij. Agenten openden vervolgens de deur van het voertuig en trokken de man uit de auto, aldus een woodvoerder.

Terwijl de vader werd aangehouden liep een agent terug naar het voertuig en zag een pistool door het achterraam naar buiten steken. Er werd vervolgens een schot afgevuurd, maar door snel handelen en ingrijpen van de politie raakte niemand gewond. Volgens de politie was de schutter een 4-jarig kind dat op de achterbank van de auto zat met een 3-jarig broertje of zusje.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de vader het kind had opgedragen om op de agenten te schieten. De man is vastgezet en riskeert een langdurige gevangenisstraf voor de bedreigingen van de medewerkers en het schieten door zijn zoon op de politieagenten.