© US Army via Wikimedia Commons

Vader neergeschoten jongen (4) nu zelf aangehouden als schutter na vage details

Een vader van een neergeschoten jongen is nu zelf aangehouden als vermoedelijke schutter.

De vader uit Texas (VS) bracht op 9 februari zijn 4-jarige zoon naar de eerste hulp vanwege een schotwond. De man claimde dat zijn zoon was neergeschoten bij een verkeersruzie. Het slachtoffer was niet ernstig gewond en is behandeld aan de opgelopen verwonding.

Omdat het ging om een schietincident is zoals gebruikelijk de politie ingeschakeld door medewerkers van het ziekenhuis. Agenten zijn ter plaatse gekomen en hebben een onderzoek ingesteld. Hierbij kwamen wat onregelmatigheden naar voren.

De agenten stelden uiteindelijk vast dat de vermeende schietpartij niet in het verkeer had plaatsgevonden maar in de woning van de familie. In het ziekenhuis vertelde de vader van het kind, de 25-jarige Gendri Aguillon, dat een onbekende aanvaller op zijn voertuig had geschoten en zijn zoon had geraakt.

Volgens de politie was de vader verder erg vaag inzake details rond het incident. Er is onderzoek gedaan bij de woning van de familie en daar werden bloedsporen gevonden. Ook verklaarde de oma van het slachtoffer dat er mogelijk in het pand geschoten was.

Aguillon is nu zelf aangehouden voor het neerschieten van zijn zoontje en in staat van beschuldiging gesteld. Of het om een ongelukje ging of wat anders wordt momenteel onderzocht.